• Euronutra is een Europees biotechnisch bedrijf dat actief is in onderzoek, ontwikkeling, productie en de marketing van betrouwbare natuurlijke bioactieve mediterrane ingrediënten.
 • Het team van Euronutra heeft meer dan 25 jaar expertise op het gebied van productie en technologie, regelgeving en bedrijfsontwikkeling en op het gebied van gezondheid, voeding, farma en cosmetica.
 • Ons team is de wereldwijde pionierfabrikant in D-Pinitol & D-Chiro-inositol, natuurlijke siropen en voedingsvezels van
 • Onze eigen technologie en processen (eigen ontwikkeling van engineering tot uiteindelijke constructie) zorgen voor een natuurlijke productie van gezonde ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
 • We bieden oplossingen aan onze klanten in Health & Nutrition, Pharma en Cosmetics voor het verbeteren van hun gezonde assortiment met op maat gemaakte functionele ingrediënten.
 • Onze geavanceerde fabriek bevindt zich in het hart van het mediterrane gebied in Spanje en biedt u het beste gezonde mediterrane dieet.

 

HET BEDRIJF: DE GESCHIEDENIS IN DETAIL

 • Euronutra werd in 2007 opgericht in Malaga. Het doel was om een technologie te ontwikkelen die in staat is om actieve ingrediënten industrieel te vervaardigen uit natuurlijke bronnen, op de meest technische en economisch haalbare manier. Dit initiatief is het resultaat van een onderzoeksproject, dat wordt geleid en ontwikkeld door expertteams op het gebied van productie en technologie, regelgeving en bedrijfsontwikkeling.

 

VISIE:

 • Onze visie is om een ​​langdurige strategische partner te zijn voor onze klanten, met een brede scala aan Europese innovatieve bioactieve ingrediënten, en door hen te helpen met het verbeteren van hun portfolio door nieuwe en vertrouwde gezonde oplossingen toe te voegen.

 

WAT MAAKT ONS ONDERSCHEIDEND:

 

Integriteit, leiderschap, passie en aandacht voor detail zijn de basis voor alles wat we doen

1. We zorgen voor jou
Euronutra heeft een grondige kennis van de grondstoffenmarkt en selecteert de grondstoffen die met grantie leiden tot een gezonde oplossing. We werken alleen met nabije mediterrane grondstoffen, om zo te voorkomen dat de eigenschappen en kenmerken van deze grondstoffen verloren gaan.
2. Vanaf de oorsprong al totale controle over het product.
Euronutra heeft volledige controle over de productie, vanaf de oorsprong van de verschillende grondstoffen tot het uiteindelijke proces van het verkrijgen van gezonde oplossingen. Deze controle is erg belangrijk voor de kwaliteit van onze actieve ingrediënten. Daarom werken we al lange tijd samen met lokale agenten op basis van een langdurige relatie. Die mate van controle en samenwerking met verschillende partners stelt ons in staat om een ​​constante kwaliteit in onze gezonde oplossingen te garanderen.
3. Hoge kwaliteit vereist duurzaamheid voor gezonde oplossingen.
Euronutra werkt samen met boeren en coöperaties om de beste praktijken in duurzame landbouw te promoten. Dit gebeurd door hen te helpen met landbouwtechnieken, training en hulpmiddelen voor milieuvriendelijke productie te bieden, met als doel de beste kwaliteit in onze gezonde oplossingen te krijgen.
4. De meest geavanceerde technologie.
De oorsprong van de verschillende grondstoffen en het productieproces zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van onze actieve ingrediënten, maar de gebruikte technologie is echt van cruciaal belang. Het exclusieve milieuvriendelijke verwerkingssysteem is in de afgelopen 15 jaar volledig ontwikkeld door Euronutra. Dankzij onze uitgebreide kennis kunnen we nieuwe technologieën creëren om de beste kwaliteit te garanderen vooru en voor het milieu, in termen van zuiverheid en veiligheid.
5. Samenwerking
Euronutra werkt samen met lokale agenten en onderzoekscentra, en is altijd op zoek naar de beste grondstoffen om vooruitgang te boeken in het onderzoeken van gezonde eigenschappen van mediterrane actieve ingrediënten. Daarom werkt Euronutra nauw samen met universiteiten en onderzoekscentra om zo hun onderzoek te kunnen combineren met de behoeften van de eindklant.
6. Oog voor detail 
In tegenstelling tot andere kartonnen verpakkingen of plastic zakken, zijn onze pakketten aanpasbaar aan de behoeften van onze eindklanten door de duurzaamheid en kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Ze voldoen aan de FDA- en Europese Pharmacopea-normen. We beschikken over verschillende capaciteiten om ons aan te passen aan de behoeften van onze klanten.
7. Exclusiviteit: de beste service voor onze klanten.
We begrijpen gezondheidsproblemen en de hoge mate van informatie die daarvoor nodig is om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. We werken in een coöperatieve omgeving met alle factoren die bij het proces betrokken zijn, waar we vanuit onze ervaring de grootste ondersteuning en implementatie bieden voor onze klanten. Deze service is noodzakelijk voor de totale klanttevredenheid in een langdurige relatie.

QUALITY & SAFETY:

Kwaliteitsborging is een topprioriteit binnen Euronutra. het bedrijf streeft naar de hoogste kwaliteitsnormen, omdat dit de sleutel is voor het waarborgen van succesvolle klanten. Alle procedures maken deel uit van onze kwaliteits protocol, inclusief onze grondstoffen, dit is de basis van onze activiteiten. Elke werknemer van Euronutra zet zich volledig in om de hoogste kwaliteit te waarborgen in producten, klantenservice, bedrijfsactiviteiten en human resources.

 

  • DIN EN ISO Certificaten

  Euronutra is sinds januari 2013 gecertificeerd volgens de vereisten van DIN EN ISO 9001: 2000 en DIN EN ISO 14001: 2004.

  • GMP (Good Manufacturing Practice)

  De productie, het vullen, de verpakking en de opslag van onze producten worden uitgevoerd volgens de voorschriften van GMP (Current Good Manufacturing Practice in Manufacturing  in Manufacturing, Packing, or Holding Human Food / 21 CFR Part 111). Euronutra heeft dus een zeer hoge standaard van voedselveiligheid en hygiëne tijdens alle verwerkings-, vul- en bewaarstappen.

  • FDA-Inspectie

  De faciliteiten van Euronutra werden geïnspecteerd door de Food and Drug Administration (FDA) volgens FDA’s 21 Code of Federal Regulations 111 in maart 2014. De inspectie omvatte de productie- activiteiten, HACCP, sanificatie, schoonmaak, terughaalactie, klachten, trainingsprogramma´s en procedures. De FDA concludeerde dat faciliteiten van Euronutra acceptabel zijn voor de productie van D-pinitol en D-Chiro-inositol als actieve ingrediënten.

  • HACCP                            

  Het Euronutra HACCP-systeem is gebaseerd op de principes van het HACCP-systeem van Codex Alimentarius (ALI-norm 93/13, bijlage 2, gecreëerd door FAO / WHO), een internationaal geaccepteerde norm voor voedsel en voedselveiligheid. Ons veiligheids- en hygiënesysteem wordt regelmatig geïnspecteerd volgens deze vereisten.

   

   

Voedselveiligheid

Ons veiligheids- en hygiënesysteem wordt regelmatig geïnspecteerd volgens deze vereisten.

[/ box]