• Euronutra is een Europees biotechnisch bedrijf dat actief is in onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van betrouwbare natuurlijke bioactieve mediterrane ingrediënten.
  Het team van Euronutra heeft al meer dan 25 jaar expertise op het gebied van productie en technologie, regelgeving en bedrijfsontwikkeling en op het gebied van gezondheid en voeding, farma en cosmetica.
  Ons team is de wereldwijde pionierfabrikant in d-pinitol & d-chiro-inositol, natuurlijke siropen en voedingsvezels van johannesbrood.
  Onze eigen technologie en processen (eigen ontwikkeling van engineering tot uiteindelijke constructie) zorgen voor een natuurlijke productie van gezonde ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
  We bieden oplossingen aan onze klanten in Health & Nutrition, Pharma en Cosmetic voor het verbeteren van hun gezonde aanbod met functionele ingrediënten op maat.
  Een hypermoderne fabriek bevindt zich in het hart van het mediterrane gebied in Spanje en biedt u het beste gezonde mediterrane dieet.

 

 • Euronutra is opgericht in 2007 in Malaga, met als doel industrieel een technologie te ontwikkelen voor het produceren van actieve ingrediënten uit natuurlijke hulpbronnen op een technische en economische haalbaarheid, het resultaat van een onderzoeksproject geleid en ontwikkeld door een expertiseteam op het gebied van Productie en technologie, regelgevende zaken en bedrijfsontwikkeling.

 

VISIE:

 • Onze visie is om de langetermijn strategische partner te zijn van een breed scala aan eigen Europese innovatieve bioactieve ingrediënten voor onze klanten, om hen te helpen hun portfolio van nieuwe en vertrouwde gezonde oplossingen te verbeteren.

 

WAT MAAKT ONS ANDERS:

Integriteit, leiderschap, passie en aandacht voor detail bieden we het platform voor

alles wat we doen

   • Voor je zorgen. Euronutra heeft een grondige kennis van de grondstoffenmarkt en selecteert die rassen die leiden tot een gezonde oplossing met alle garanties. We werken alleen met mediterrane grondstoffen in de buurt van onze faciliteiten om te voorkomen dat de eigenschappen en kenmerken die deze kenmerken, verloren gaan.                                                                                                                                       
    • Hoge kwaliteit vereist duurzaamheid Gezonde oplossingen. Met het doel de beste kwaliteit in onze gezonde oplossingen te verkrijgen, werkt Euronutra samen met boeren en coöperaties om de beste praktijken in duurzame landbouw te promoten: hen helpen met landbouwtechnieken en training en hulpmiddelen voor milieuvriendelijke productie bieden.
    • De meest geavanceerde technologie. De oorsprong van de verschillende grondstoffen en het productieproces zijn erg belangrijk voor de kwaliteit van onze actieve ingrediënten, maar de gebruikte technologie is van cruciaal belang. Het exclusieve milieuvriendelijke verwerkingssysteem is de afgelopen 15 jaar volledig ontwikkeld door Euronutra, dus dankzij onze oude kennis kunnen we nieuwe technologieën creëren om de beste kwaliteit te garanderen op het gebied van zuiverheid en veiligheid voor u en tegelijkertijd zorgen we voor het milieu. 
    • Samenwerking 360º. Euronutra werkt samen met lokale agenten en onderzoekscentra en zoekt altijd naar de beste grondstoffen om vooruitgang te boeken in de studie van gezonde eigenschappen van mediterrane actieve ingrediënten. Daarom werkt Euronutra nauw samen met universiteiten en onderzoekscentra om hun onderzoek te combineren met de behoeften van eindklanten.
    •  Alle details behouden. In tegenstelling tot andere kartonnen verpakkingen of plastic zakken, zijn onze pakketten aanpasbaar aan de behoeften van onze eindklanten door de duurzaamheid en kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Ze voldoen aan de FDA- en Europese Pharmacopea-normen. We hebben verschillende capaciteiten om ons aan te passen aan de behoeften van onze klanten.

    •  Exclusiviteit: de beste service voor onze klanten. We begrijpen gezondheidsproblemen en de hoge mate van informatie die nodig is om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, dus we werken in een omgeving van samenwerking met alle actoren die bij het proces betrokken zijn, waarvoor we vanuit onze ervaring de grootste ondersteuning en implementatie bieden. Deze service is noodzakelijk voor de totale klanttevredenheid in een langdurige relatie.Totale controle over het product vanaf de oorsprong. Euronutra heeft volledige controle over de productie, van de oorsprong van de verschillende grondstoffen tot het uiteindelijke proces van het verkrijgen van gezonde oplossingen. Deze totale controle is erg belangrijk voor de kwaliteit van onze actieve ingrediënten. Daarvoor werken we al lang samen met lokale agenten op basis van een langdurige relatie. Die mate van controle en samenwerking met verschillende partners stelt ons in staat om een ​​constante kwaliteit in onze gezonde oplossingen te waarborgen.

 

KWALITEIT & VEILIGHEID:

Kwaliteitsborging is een topprioriteit binnen Euronutra. Het hele team van Euronutra streeft naar de hoogste kwaliteitsnormen, omdat dit de sleutel is voor succesvolle klanten. Alle procedures maken deel uit van ons kwaliteitshandboek, inclusief onze grondstoffen, de basis van onze activiteit. Elk lid van Euronutra zet zich volledig in om totale kwaliteit te bereiken in producten, klantenservice, bedrijfsvoering en human resources.

 

 • DIN EN ISO-certificering

Euronutra is sinds januari 2013 gecertificeerd volgens de vereisten van DIN EN ISO 9001: 2000 en DIN EN ISO 14001: 2004.

 • GMP (Good Manufacturing Practice)    

De productie, het vullen, de verpakking en de opslag van onze producten worden uitgevoerd volgens de voorschriften van GMP (Current Good Manufacturing Practice in Manufacturing, Packing, of Holding Human

Food / 21 CFR Part 111). Euronutra biedt dus een zeer hoge standaard van voedselveiligheid en hygiëne tijdens alle verwerkings-, vul- en bewaarstappen.

 

 • FDA Inspectie              

Euronutra-faciliteiten werden in maart 2014 geïnspecteerd door de Food and Drug Administration (FDA) volgens FDA’s 21 Code of Federal Regulations 111. De inspectie omvatte productie-activiteiten, HACCP, sanering, reiniging, terugroepactie, klacht, trainingsprogramma en procedures. De FDA concludeerde dat de Euronutra-faciliteiten aanvaardbaar zijn voor de productie van D-pinitol en D-Chiro-inositol als actieve ingrediënten.

 • HACCP                                                                                                                                                             

Het Euronutra HACCP-systeem is gebaseerd op de principes van het HACCP-systeem van Codex Alimentarius (ALI-norm 93/13, bijlage 2, gecreëerd door FAO / WHO), een internationaal geaccepteerde norm voor voedsel en voedselveiligheid. Ons veiligheids- en hygiënesysteem wordt regelmatig geïnspecteerd volgens deze vereisten.